EVOLUȚIA PIANELOR DIGITALE PRIN INOVAȚIA ROLAND

Piane Roland pe flymusic.ro

Evoluție fără sfârșit

Misiunea lui Roland de a construi cel mai bun pian digital, a început cu scurt timp după înființarea companiei în 1972. Pe atunci, o mare parte a tehnologiei nu era disponibilă, deci, prin urmare noi a trebuit să o inventăm. Principalele repere includeau dezvoltarea primului pian combo complet digital din Japonia, prima claviatură cu sensibilitate la atingere din lume, de asemenea, și dezvoltarea comună a limbajului MIDI care permite comunicarea între toate instrumentele muzicale electronice. Tot în acest timp, am rafinat sunetul și sensibilitatea la atingere pentru a răspunde la nevoile pianiștilor de clasă mondială în timpul interpretării pe scenă și în timpul exersării. De asemenea, ne străduim să proiectăm piane ale căror calitate în sunet se reflectă și prin aspect; începând de la piane cu coadă și pianine cu stil clasic, la piane contemporane cu cabinet elegant și plat sau corp metalic de ultimă oră. Deși nu există sfârșit în stăpânirea artei de a crea piane, suntem încântați să vedem ce se află înaintea noastră.

’73

Prezentarea pianului EP-10, primul pian combo Roland complet digital, ce se bazea pe oscilație

În această eră, oscilarea ton/bar și lead prin energie electrică era frecventă în tehnologia pianelor digitale, și prezentarea unui motor de pian ce era complet digital și se bazea pe oscilație, era un salt mare înainte.

’74

Debutul lui EP-30, primul pian digital din lume cu o claviatură sensibilă la atingere

Claviatura sensibilă la atingere – cea care detectează velocitatea de la încet la rapid – este tehnologia standard a pianelor digitale din zilele noastre. Deși la începuturile tehnologiei pianelor digitale, aceasta era un progres revoluționar.

’83

HP-300 și HP-400, primele piane digitale cu MIDI

În 1983 Roland a dezvoltat comun specificația MIDI, care oferea instrumentelor muzicale electronice ale diferiți fabricanți posibilitatea de a comunica între ele. HP-300 și HP-400 erau primele piane digitale prevăzute cu această tehnologie revoluționară, ce permitea ca proprietarul să-și descopere o miriadă de posibilități creative. Designul de cabinet alcătuit din două părți, incluzând corpul principal și stativul, era încă o inovație ce devenea populară foarte rapid.

Inovația nu se
întâmplă peste noapte

Având cunoștințe și experiențe dobândite în domeniul muzicii și tehnologiei prin cercetări și testări laborioase de-a lungul anilor, Roland dezvoltă piane digitale
prin tehnologii inovatoare pentru a vă oferi cea mai bună experiență.

’86

Prezentarea pianului de scenă RD-100

RD-1000 era unul dintre cele mai avansate piane digitale ale timpului, prevăzut cu tehnologia SA (Structured Adaptive) avansată a Roland pentru un sunet de pian mai autentic. Cu doar un an mai târziu, aceasă tehnologie concepută pentru profesioniști era prezentă și în pianele Roland destinate utilizării la domiciliu, pentru ca dvs. să vă puteți bucura de sunete de pian utilizate de artiști de renume mondial cu ai căror muzică am crescut. Este o tradiție ce continuă și în zilele noastre cu pianele de scenă RD.

’87

Debutul pianelor utilizate acasă la dvs., echipate cu generatorul de sunet SA(HP-5600S/HP-5500S/HP-4500S/HP-3000S)

Roland aduce tehnologia SA avansată pe piața internă.

Estomparea liniei dintre digital și acustic

Anterior pianele digitale erau considerate alternative accesibile ca preț pentru a exersa acasă, însă Roland găzduiește concerte cu pianiști de clasă mondială și orchestre complete, arătând lumii că acestea sunt cu adevărat instrumente muzicale autentice și onorabile.

’91

Prezentarea pianului portabil FP-8 cu 88 de clape

Culorile roșu/alb/gri devenau instantaneu succes, la fel și claviatura cu mecanică de ciocan. Încorporând un mecanism cheie, având un singur ciocan fără arcuri, simțul acestei claviaturi rivala cu simțul natural al pianelor acustice.

’92

Debutul lui HP-7700, pianul digital cu coadă

Acest instrument îmbina dimensiunea compactă a electronicii pianului digital cu aspectul măreț și elegant al unui pian acustic cu coadă.

’01

Prezentarea pianului Hpi-5 cu DigiScore, și LCD încorporat în suportul pentru partituri

Caracteristica DigiScore revoluționară introducea o nouă modalitate în exersare la pian, cu afișarea notației muzicale (cu răsfoire automată) a melodiilor încorporate în pian, date de muzică comercială și versuri. Afișa în timp real și notația muzicală a melodiilor cântate de utilizator.

’03

Prezentarea pianului elegant DP-900 Designer Piano

Cu o adâncime de doar 30 de cm și având top plat când capacul era închis, acest pian simplu și elegant a devenit instant un mare succes.

Capturarea
fiecărei nuanțe

Când tehnologia de eșanționare atingea momentul de vârf, Roland captura cu meticulozitate fiecare nuanță al unui pian cu coadă într-o cameră personalizată izolată fonic utilizând mai multe microfoane
așezate la diferite unghiuri și distanță.

’05

RG-7 capturează forma și sunetul unui pian acustic cu coadă

Fiind prevăzut cu noul generator de sunet multi-sampled cu 88 de clape, RG-7 captura sunetul unic și expresiv al fiecărei note de pian acustic cu coadă. Instrumentul era echipat și cu caracteristica “clape mobile” care mișca automat clapele atunci când erau redate melodiile demo încorporate.

’09

Se naște revoluționarul V-Piano

Roland reinventează tehnologia de pian cu V-Piano, un instrument digital bazat pe modelare, ce nu mai folosește eșanționarea. Cu generatorul său “living” revoluționar, V-Piano este capabil să creeze sunetul aproape oricărui pian, fie acesta real sau imaginar.

Alegerea profesioniștilor

Fie că e vorba de muzică clasică, jazz, rock sau pop, pianiștii de clasă mondială interpretează doar la cele mai fine instrumente, care răspund cu precizie la tehnica lor.
Din acest motiv mulți profesioniști de top utilizează pianele digitale Roland.

’11

Roland prezintă V-Piano Grand

Acest instrument rafinat estompează linia dintre lumea digitală și cea acustică. Bazându-se pe generația anterioară, generatorul de sunet al pianului V-Piano Grand a fost perfecționat în continuare pentru a crea primul “pian acustic fără corzi” din lume.

’15

Roland dezvăluie următoarea generație a pianelor digitale, LX-17

Începând de la sunet, claviatură, cabinet înalt și vertical prevăzut cu opt difuzoare remarcabile, la sistem de sunet multi-canal, LX-17 este un pian conceput pentru experți. Cu luciul său ca oglinda și design grațios, acest instrument nemaipomenit aduce aspectul maiestuos al unui pian acustic de vârf acasă la dumneavoastră.

Eliberați-vă

Toate aceste tehnologii avansate duc la un singur lucru – muzica. Fie că abia ați achiziționat primul dumneavoastră pian, fie că interpretați la pian de mulți ani, sperăm că vă bucurați de crearea muzicii și că veți putea elibera creativitatea cu un pian digital Roland.

– articol preluat cu acordul Roland de pe https://ro.rolandeasteurope.com/digital_piano_history –

Fly Music