Masterclass de trompetă și Concert de jazz cu Emil Bizga

Masterclass de trompetă și Concert de jazz cu Emil Bizga și invitații săi

Data: 25-27 februarie 2015, ora 19:00
Locatie: Auditoriul „Joseph Schmidt” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava

În perioada 25-27 februarie 2015, elevii Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava sunt beneficiarii unui Masterclass de trompetă în cadrul unui proiect educațional organizat de Fly Music în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare”, Casa de Cultură a Studenților Suceava și prestigiosul producător de instrumente muzicale Jupiter Instruments.
Proiectul se va încheia cu un Concert de jazz susținut de binecunoscutul instrumentist Emil Bîzgă și invitații săi, în data de 27 februarie, ora 19, la Auditoriul „Joseph Schmidt” din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava.

Pe parcursul cursurilor elevii vor putea practica pe instrumente de calitate marca Jupiter puse la dispoziție de Fly Music, instrumente special proiectate cu ajutorul educatorilor, a tehnicienilor reparatori și a interpreților profesioniști pentru a oferi încredere în interpretare la orice nivel, având caracteristici și materiale care depășesc așteptările.
Considerat unul dintre cei mai valoroşi trompetişti români, Emil Bîzgă şi-a desăvârşit studiile muzicale la Conservatorul din Bucureşti. Cu un master în trompetă clasică la Malmo şi trompetă de jazz la Hanovra şi Universitatea Rutgers din New Jersey, Emil Bîzgă a colaborat îndeaproape cu artişti de renume precum Hakan Hardenberger şi Wynton Marsalis. Muzician de excepţie, Emil îmbină muzica clasică cu jazzul sau folclorul balcanic.

Fly Music România are o preocupare deosebită și o activitate frecventă în ultimii ani în proiecte educaționale în parteneriat cu instituții de prestigiu ca Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, Universitatea „Ștefan cel Mare”, Casa de Cultură a Studenților și Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, implicându-se în organizarea de concerte, cursuri de măiestrie, concursuri, festivaluri, sau burse pentru tineri muzicieni.

Fly Music