Pearl River – Distribuitor România

Ne bucurăm să vă anunțăm că Fly Music a devenit în mod oficial distribuitorul autorizat al brandului de piane Pearl River in România!

🎹 Începând de acum, puteți găsi pianinele clasice, pianele digitale și pianele de concert Pearl River în repertoriul Fly Music la prețuri incredibile, având ocazia să descoperiți personal de ce Pearl River este cel mai bine vândut pian din lume.

Cine sunt Pearl River?

Grupul Pearl River Piano Group este cel mai mare producător de piane din lume.[1] Compania a fost înființată în 1956 în Guangzhou, China. Pearl River este capabilă să producă peste 100,000 de piane pe an și le exportă în peste 80 de țări din toată lumea, printre care și România începând de acum. Astăzi, pianele Pearl River sunt fabricate sub o gamă variată de branduri și nivele. Fiecare serie are dimensiuni similare dar are design-uri de scală, materiale și sunet diferite. Linia Hallet & Davis produsă de Pearl River este cel mai vechi nume de pian din Statele Unite încă aflat în fabricație.

De asemenea, în 2016 compania a preluat peste 90% din acțiunile Wilhelm Schimmel, un producător de pian german din Braunschweig.[2] După obținerea controlului de la fabrica Schimmel din Braunschweig, Pearl River Piano Group Europe GMBH a scos seria Ritmuller din fabricatie de la această fabrică specifică. Operațiunile din Germania rămân neschimbate și fabrica Schimmel este în continuare gestionată și condusă de familia Schimmel.

Conexiuni cu Steinway si Yamaha

Yamaha

Yamaha au format un parteneriat cu Pearl River în 1995 pentru a realiza o fabrică care să construiască piane pentru piața chinezească. Această fabrică este la est de Guangzhou într-o zonă de dezvoltare economică la aproximativ 56 de kilometri de fabrica principală Pearl River. Această fabrică a produs două modele pentru Pearl River Piano Group: UP125M1 și Ritmüller UP126R. Pianele din brandul Ritmüller oferă o incintă îmbunătățită și diferite design-uri de scală. Ambele linii de produse au fost promovate în Statele Unite de către magazinele de instrumente muzical și au avut un branding adițional în lateralul clapelor prin inscripția „Yamaha Pearl River”.

Steinway

Pearl River fabrică de asemenea toate modelele Steinway & Sons‘ din linia brandului de piane Essex, inclusiv piane de concert si pianine, în fabrica lor din Guangzhou. În data de 1 Mai 2005, Steinway & Sons și Pearl River Piano Group au anunțat împreună o înțelegere între cele două părți. Acestea au început să creeze modele noi în linia Essex pe care Steinway & Sons le-au conceput pentru o companie afiliată numită Boston Piano Co., Inc. Linia de piane a atins piața în anul 2006. A fost prima aventură Steinway în producția aflată în China iar pentru Pearl River a fost prima relație OEM cu un producător din vest.

✔️ Accesează link-ul acesta pentru a vedea produsele Pearl River disponibile la Fly Music.

Alex Rizea

Alex este un multi-instrumentist cu peste 10 ani experienta in domeniul muzicii. Chitara si echipamentele de studio sunt pasiunea lui, despre toate fiind pregatit sa va vorbeasca pe Fly Blog.