Pedala multi-efect Boss ME-80

Pedala multi-efect Boss ME-80 pastreaza functiunile modelelor anterioare, adaugand noi imbunatatiri atat design-ului cat si sound-ului, imprumutand caracteristici de la seria GT si bineinteles de la celebrele pedale individuale de la Boss. Potentiometrele pentru reglaje, cu care se poate lucra in timp real exact ca la pedalele individuale, au fost rearanjate pentru o folosire mult mai usoara.

Pedala multi-efect Boss ME-80

Noul model din seria ME este mai mare decat modelul anterior, numarul butoanelor de footswitch fiind marit de la 4 la 8, adica doua randuri de footswitch-uri , iar acest lucru este unul dintre cele mai utile si evidente imbunatatiri aduse noului model ME. Cele 8 butoane de footswitch sunt impartite in felul urmator: in functiunea „Memory” avem 4 patch-uri individuale, doua butoane dedicate pt bank-uri ( up-down ), un „control” switch ce e mostenit de la seria GT ce ne perminte in fiecare patch sa inchidem si sa deschidem efecte ( 1 sau 7 efecte ) si un buton dedicat ce ne permite sa schimbam intre tunner si „modul manual”. Modul manual sau modul pedala permite celorlalte 7 pedale ( butoane footswitch ) sa fie inchise sau deschise pe principiul pedalelor individuale.

O alta imbunatatire interesanta este la pedala de expresie careia i s-a adaugat o noua functiune care se numeste „Freeze” si care se comporta ca o pedala sustain de pian, activand pedala de expresie la maxim sunetul „ingheata”.

Pedalei Boss ME-80 i s-au adaugat si doua efecte noi, Tera Echo si Overtone.

Ca si modelul anterior, pedala poate fi conectata la PC prin cablu audio-usb, noul model oferindu-ne o aplicatie care se numeste Boss Tone Central pt PC/MAC si care ne ofera patch-uri gata facute ( www.bosstonecentral.com ).

 

Marius A.