RD-2000 Stage Piano

Pian de scenă Roland RD-2000

Revoluție pe scenă

Fiind echipat cu două generatoare de sunet independente, mecanism premium și funcții avansate de control, Roland RD-2000 oferă performanță neegalată pe scenă și în studio. Îmbinând tehnologii îmbunătățite și control remarcabil, acest instrument muzical de ultimă generație ridică seria pianelor de scenă de standard industrial la noi nivele de inspirație și creativitate.

Roland RD-2000.1 Roland RD-2000.2

Performanță de neegalat

RD-2000 este un vis devenit realitate pentru interpreți la claviatură. Acesta dispune de două generatoare de sunet care asigură cele mai bune sunete de pian acustic și digital ale Roland, mai mult, este înzestrat cu cel mai fin mecanism pe care un pian de scenă Roland a avut vreodată. Există o gamă largă de seturi de sunete de înaltă calitate pentru orice job muzical, de asemenea, și două slot-uri de extensie wave pentru a îmbogăți paleta sunetelor. Cu interfața sa inovatoare și modernă, RD-2000 devine master controller-ul perfect pentru folosirea pe scenă a instrumentelor muzicale bazate pe software din zilele noastre.

Piane acustice superbe cu ajutorul tehnologiei V-Piano

Într-un cuvânt, sunetele de pian acustic ale RD-2000 sunt splendide. Încorporând cele mai recente tehnologii de pian ale Roland și cercetarea V-Piano de lungă durată, sunetele acustice sunt incredibil de naturale, sensibile și detaliate. Generatorul de sunet asigură polifonie full-keyboard, permițându-vă să realizați interpretări autentice la pian fără compromisuri.

features_v-piano_technology

Piane digitale legendare

Cu ajutorul generatorului de sunet care se bazează pe tehnologia SuperNATURAL, RD-2000 vă oferă acces la gama variată a sunetelor clasice de pian digital din anii ‘60, ’70 și ’80, incluzând sunetele îmbunătățite ale unității RD-1000 (primul pian de scenă RD) și modulul de sunet MKS-20 din anii ’80. Având la bază tehnologia SA renumită a Roland, aceste sunete au un caracter distinctiv, din acest motiv pot fi recunoscute instant în hit-urile anilor respectivi. Sunt la îndemână și efectele vintage cu care pot fi procesate sunetele pianului digital, incluzând faimosul BOSS CE-1 Chorus și Roland Roland SDD-320 Dimension D. Vizitați pagina noastră specială despre istoria pianelor RD, unde veți afla mai multe informații despre aceste piane, despre alte instrumente muzicale clasice și efecte, de asemenea, veți găsi și demo-uri cu sunetele recreate și incluse în RD-2000.

Interpretare superbă

Claviatura PHA-50 cu angrenaj și mecanism de acționare a ciocanelor reprezintă o platformă perfectă pentru a cânta sunetele captivante de pian acustic și digital ale RD-2000. Această claviatură inovatoare dispune de clape hibride realizate din lemn și materiale turnate, ele îmbină senzația autentică cu durabilitatea sporită. Împreună cu mecanismul de senzor și designul care acționează ciocanele, PHA-50 asigură sensibilitatea autentică a pianelor cu coadă.

Conceput pentru scenă

Cu interfața sa intuitivă este ușoară utilizarea pianului RD-2000 în timpul interpretărilor live. Cele opt butoane rotative și cele nouă glisoare oferă control rapid pentru reglarea sunetelor și efectelor, iar butoanele rotative dispun de LED pentru a asigura reglarea precisă a setărilor și pentru a oferi feedback vizual.

Zone și funcția Scene

RD-2000 dispune de opt zone asociabile care vă permite să atribuiți sunete unor game diferite sau să combinați sunete suprapunându-le și formând până la opt straturi. Cu noua funcție Scene puteți salva până la 100 de configurații diferite care apoi pot fi reapelate în timpul interpretării prin atingerea unui singur buton.

features_zones_and_scenes features_bender_and_wheels

Manetă și rotițe

Fiind echipat cu maneta Roland clasică pentru pitch/mod și două rotițe pentru modulație, RD-2000 oferă posibilități remarcabile pentru orice stil de interpretare. Rotițele pot fi atribuite independent per program și sunt utile la reglarea fină a sunetului sintetizatoarelor externe.

Butoane rotative encoder performante

Butoanele rotative encoder ale RD-2000 oferă un nou nivel de control în timpul interpretărilor live. Indicatoarele cu LED arată valoarea actuală a butoanelor rotative, ele rămân vizibile chiar și pe cele mai întunecoase scene. Acestea sunt sensibile la velocitate: prin mișcări lente pot fi efectuate modificări precise, iar prin mișcări rapide pot fi răsfoite sunetele și setările.

features_knobs features_ensemble_sounds

Sunete pentru fiecare gen muzical

RD-2000 are un caracter multilateral și include peste 1100 de sunete suplimetare, așadar îl puteți folosi la orice stil muzical. Tehnologia SuperNATURAL a Roland asigură orgi Virtual Tone Wheel expresive, sintetizatoare moderne și vintage, clavinet, instrumente cu coarde, instrumente de suflat din alamă și multe alte tipuri de sunete. Pe site-ul Axial al Roland veți găsi și mai multe sunete care pot fi încărcate în slot-urile de extensie wave al RD-2000, incluzând sunetele selecționate ale pianelor RD anterioare. Dacă ați utilizat până acum un RD-800 vă veți bucura de faptul că Live Seturile sunt pe deplin compatibile cu RD-2000.

Comandă și control

RD-2000 oferă cele mai cuprinzătoare caracteristici de control dintre pianele RD lansate până acum, din acest motiv acesta reprezintă soluția perfectă pentru controlarea unui setup complex. Având abilitatea de a integra fără probleme sunete interne, instrumente muzicale bazate pe software, module de sunet și altele, RD-2000 este instrumentul care poate controla și cele mai avansate show-urile de pe scenă.

Conectare la DAW șifeatures_software la software-uri

Prin interfața audio USB/MIDI a RD-2000 este simplă integrarea instrumentelor muzicale bazate pe software cu un studio DAW sau un laptop pe care află software-ul host favorit. Puteți controla software-urile de sintetizator și puteți efectua routing-ul sunetelor acestora prin RD-2000 pentru a crea un rig hibrid performant. Interfața oferă audio de 24-bit/192 kHz, permițându-vă să realizați sunete de înaltă calitate.

command_and_control_hero

Ieșiri multilaterale pentru audio

Cu ieșirile sale multilaterale, RD-2000 poate fi conectat la orice setup de scenă sau de studio. Ieșirile principale stereo sunt asigurate sub forma jack-urilor de 1/4” și XLR, există și o ieșire secundară care vă permite să efectuați independent routing-ul pentru sunetele interne și pentru USB audio.

Conceput pentru muzicieni profesioniști

Combinând aspectul seriei RD tradiționale și elementele unității V-Piano, RD-2000 întruchipează tradiția și inovația. Unitatea a fost concepută ținând cont de muzicienii profesioniști, și au fost luate în considerare detalii privind workflow-ul interfeței, organizarea sunetelor, modul în care conectoarele, comutatoarele, butoanele rotative și glisoarele sunt poziționate.

features_audio_outputs

Ușor și rezistent

Deși caracteristicile pianului RD-2000 au fost îmbunătățite semnificativ, greutatea lui nu s-a schimbat față de generația anterioară a pianelor RD. Acesta poate fi transportat cu ușurință la concerte, iar carcasa sa din aluminiu are aspect plăcut și este foarte rezistentă.

Control prin pedale

Cele patru intrări de pedală ale RD-2000 pot fi configurate pentru pedale damper, pedale de expresie, și altele. Este inclusă pedala DP-10 care îndeplinește funcția pedalei damper. Opționalul RPU-3 oferă experiența autentică de pedalare a unei piane cu coadă, combinând trei pedale într-o singură unitate compactă.

features_foot_control

Suport potrivit

Opționalul KS-G8 este partenerul perfect pentru pianul RD-2000, acesta asigură suport solid pe scenă sau în studio. Suportul are un design deschis pentru un aspect elegant, tuburi rezistente din oțel și întărire rigidă pentru stabilitate maximă. KS-G8 poate fi pliat pentru un transport ușor, înălțimea lui poate fi reglată ca să fie potrivit pentru muzician, fie că acesta stă în picioare, fie că șede pe un scaun.

professional_performers_hero

Tiberiu H.