Recenzie pian de scena Yamaha CP73

Yamaha CP73 (disponibil și în varianta de 88 taste), este un pian de scenă care a fost construit pentru a satisface toate cerintele unui pianist profesionist. Dacă ai un concert și vrei să folosești cel mai bun sunet de pian pe care îl poți obține, dar nu vrei să-ți aduci un workstation masiv, atunci un pian de scenă este ceea ce ai nevoie.

CP73 oferă o gamă de sunete fantastice, confort modern și un design de tradiție Yamaha. Aspectul tastaturii reușește, într-un fel, să fie atât vintage cât și modern în același timp. Comutatoarele fizice și butoanele se bazează pe pedigree-ul Yamaha din gama sintetizatoarelor. Pe Yamaha CP73 se folosesc comutatoare cu arcuri metalice asemănătoare cu cele de pe CS80. Secțiunile acestui pian se activează cu ușurință și niciodată nu veți simți că v-ați rătăcit utilizând funcțiile acestuia.

Interfața:

O funcție per control este o trăsătură extrem de importantă și necesară atunci când vorbim despre un pian de scenă. Dacă aveți nevoie să activați un efect, nu este necesar să vă aruncați într-un ecran tactil sau într-un meniu complicat pentru a obține sunete extraodinare. Aveți nevoie de un efect de cor? E simplu, întoarceți comutatorul și efectul este activ! Interfața și designul de pe CP73 a fost construit să fie intuivit și ușor de utilizat.

Sunetele:

Sunetele de pe Yamaha CP73 sunt foarte bune. Pianele acustice sunt minunate și se simt natural și expresiv. Pianele electrice, clavurile și FM se simt bine proiectate, versatile, iar unele dintre ele au un sunet bogat în armonii. Sunetele de orga electrică sunt cu siguranță utilizabile, dar dacă vreți să personalizați sectiunea FM atunci cu siguranță ar trebui să vă gandiți la modelul MODX sau Montage.

Concluzie:

Yamaha CP73 are o claviatură cu adevărat fantastică și o intrare demnă de luat în seamă pe piața „pianului de scenă”. Este un pian de scenă ușor, robust și solid. Designul este minunat cu aspect vintage asemănător cu sentizatoarele vechi de la Yamaha. Funcția per control este un mare plus de asemenea și prețul destul de accesibil.

V Alin