ROLAND/BOSS KATANA-HEAD

TONURI SUPERBE, CONCEPUTE PENTRU MUZICA ROCK

ktn-head_f

Katana – sabia japoneză tradițională purtată de samuraii Japoniei – este simbolul onoarei, preciziei și măiestriei în cultura japoneză. Adoptând cu mândrie numele sabiei maiestuoase, seria Katana cuprinde amplificatoare de chitară cu tonuri fine și pătrunzătoare asigurate de dedicația și experiența acumulată de peste generații. Fiind născute din procesul de dezvoltare a emblematicului amplificator Waza, aceste amplficatoare intovatoare întruchipează determinația BOSS de a crea sunetul rock decisiv. Dispunând de designuri proprii de circuit și acordaj realizat cu meticulozitate, seria Katana combină măiestria tradiționlă și funcții inovatoare pentru a produce amplificatoare de chitară dedicată muzicii rock.

Compact și puternic, Katana-Head de 100 W asigură tonuri rock bogate și prezență impunătoare. Amplificatorul include access integrat la 55 de efecte BOSS, care pot fi personalizate prin folosirea softului gratuit de editare, BOSS Tone Studio. Pot fi încărcate până la 15 efecte diferite la un moment dat, permițându-vă să reglați sunetele la amplificator. Multifuncționalul Katana-Head este echipat cu un loop de efecte și MIDI pentru a putea fi integrat la configurații avansate, de asemenea, dispune și de un difuzor încorporat pentru previzualizarea tonurilor și exersare fără cabinet.

ktn-head_d

Cateva din caracteristici:

  • Amplificator head de 100 W ușor și portabil cu sunete puternice
  • Cinci caractere unice de amp: Clean, Crunch, Lead, Brown (derivat de la amplificatorul Waza) și Acoustic (pentru chitare electro-acustice)
  • Puteți alege dintre 55 efecte personalizabile cu softul de editare BOSS Tone Studio
  • Pot fi stocate 15 efecte, și sunt disponibile simultan trei efecte
  • Controale Gain, EQ, prezență și de efecte, dedicate pentru reglarea rapidă a sunetului
  • Patru memorii Tone Setting pentru reapelarea tuturor setărilor de amp și efecte
  • Power Control pentru a obține tonuri intense și răspuns dinamic la volum redus
  • Difuzor de 5 inchi integrat pentru exersare fără cabinet extern
  • Mufe Line Out și USB asigură tonuri directe gata pentru mixare
  • MIDI In pentru selectarea setărilor de ton și activarea/dezactivarea efectelor de un controler MIDI de picior
  • Setup-uri profesionale disponibile pe BOSS Tone Central

Un amplificator perfecționat cu ton inspirator

Conceput pentru chitariști cărora le este important sunetul, Katana-Head oferă putere și expresivitate care sfidează categoria sa pentru a face față oricărei situații. O metodă specială dezvoltată pentru emblematicul amplificator Waza optimizează modul în care head-ul interacționează cu cabinetul conectat, așadar veți putea obține sunetele intense și prezența pătrunzătoare care puteau fi obținute doar cu amplificatoare cu design sofisticat. Având dimensiune compactă, este ușor de transportat la concerte, jam-uri și repetiții, iar panoul de spate al unității dispune de multe conexiuni pentru interfațare cu echipamente externe. Un alt element util este difuzorul încorporat, care vă permite să verificați tonurile și să exersați oricunde fără nevoia de a conecta un cabinet.

Cinci caractere de amp originale concepute pentru muzica rock

Perfecționate de echipa de ingineri BOSS, cele cinci caractere de amp ale Katana-Head oferă tonuri începând de la tonuri vintage organice la sunete high-gain moderne. Canalul Clean este natural și transparent, în timp ce Crunch oferă răspuns și intensitate satisfăcătoare. Lead are o gamă gain largă care se potrivește cu multe stiluri, de la solouri blues bogate, pătrunzătore la legato intens. Cu AND-ul moștenit de la amplificatorul Waza, Brown asigură tonuri high-gain rafinate căutate de cei mai buni chitariști rock din lume. Acoustic îmbogățește și mai mult caracterul multilateral al amplificatorului Katana, oferind ton optimizat pentru ca chitarele electro-acustice să aibă sunet incredibil de natural.

Lăsați pedalboard-ul acasă

Cu efectele BOSS încorporate și setările de ton reapelabile, Katana-Head vă permite să interpretați oriunde cu doar o chitară și un amplificator. Conectarea la BOSS Tone Studio prin USB vă oferă access la 55 de efecte care pot fi complet personalizate după preferințele dumneavoastră. Mergând dincolo de distorsiune, delay și reverb standard, selecția include de asemenea și tonuri precum pitch shifting, ring mod, slicer și multe altele. Pot fi încărcate în amplificator 15 efecte diferite la un moment dat, iar simultan pot fi folosite până la trei. Cele patru setări de ton vă permit să stocați configurații de amp și de efecte pentru reapelare rapidă, de asemenea, puteți sări la setarea curentă de panou prin apăsarea unui singur buton. Este posibil și controlul extern prin comutatoare de picior, pedale de expresie și dispozitive MIDI.

ktn-head_t

Funcționare simplă

În timp ce Katana-Head include multe caracteristici avansate, el este foarte ușor de folosit. Butoanele roative dedicate pentru diferite nivele de gain și egalizatorul pe trei benzi vă permit să aplicați rapid tonul dorit, ca și în cazul unui amplificator pe lămpi standard. Setările de efecte esențiale pot fi reglate prin rotirea unui buton, și ele pot fi stocate prin ținerea apăsată a unui buton. Power Control este perfect pentru restrângerea volumului când amplificatorul este folosit pe scene mici sau acasă. Acesta include și o setarea Standby care dezactivează sunetul când schimbați chitara sau luați o pauză.

Conectare și control

Ieșirea unității Katana-Head suportă conexiunea cu cabinete de 8 ohmi și 16 ohmi. Poate fi trimis un feed direct la PA sau echipamente de înregistrare folosind Line Out, care oferă ton intens, amplu și dinamic. Este posibilă și trimiterea sunetului gata-de-mixat la computer sau software de înregistrare muzică prin USB. Muzicienii avansați vor aprecia loop-ul de efecte și ieșire MIDI, care permit integrarea ușoară cu efecte externe și sisteme de comutare MIDI, precum BOSS ES-8 sau ES-5.

BOSS Tone Central

Pe site-ul BOSS Tone Central veți găsi numeroase aplicații și configurații de efecte gratuite pentru seria Katana. Aceste setup-uri au fost create de chitariști profesioniști și ele oferă sunete care pot fi folosite la o varietate de stiluri muzicale, de asemenea, pot fi puncte de start excelente pentru crearea sunetelor proprii. Ele pot fi încărcate în memoria amplificatorului Katana prin softul de editare BOSS Tone Studio, care este disponibil pe site. Pe lângă selecția și personalizarea efectelor Katana, BOSS Tone Studio oferă și o modalitate convenabilă de a organiza setup-urile Katana pentru diferite concerte, înregistrări și repetiții.

ktn-head_r

Tiberiu H.