ȘTIRE – Update OS Yamaha Montage & MODX

Yamaha introduce update-uri gratuite pentru seriile MONTAGE și MODX: Smart Morph, Pattern Sequencer, Maximizare Compatibilitate

Yamaha oferă update-uri noi pentru sintetizatoarele lor flagship MONTAGE si MODX. OS versiunea 3.5 pentru MONTAGE si OS versiunea 2.5 pentru MODX sunt acum disponibile gratuit și oferă un număr mare de îmbunătățiri. Noua funcție Smart Morph permite utilizatorilor MONTAGE să tranzitioneze intre 8 sunete FM-X, in timp ce pattern sequencer-ul primeste functionalitate esențială și o refacere de workflow. Cu optiunile de încărcare pentru fișiere .X8U și .X8L, compatibilitatea MONTAGE cu sistemul MODX este consolidată. Există un număr mare de îmbunătățiri de control, interfață utilizator și workflow, făcând noile versiuni de OS de nelipsit în portofoliul utilizatorilor celor 2 serii de synth-uri. Yamaha va face o demonstrație de putere a noilor funcții într-o transmisiune directă care va avea loc în data de 9 Iunie, alături de Richard Devine, Matt Johnson și alții.

Prezentând Smart Morph și noi Performanțe

Posibil să fie cea mai creativă funcție din update-ul Yamaha MONTAGE OS 3.5 este funcția Smart Morph. Un algoritm sofisticat de AI (inteligență artificială) creează o hartă de tranziție până la 8 sunete diferite FM-X. Interpretul poate apoi să treacă prin acestea în mod foarte ușor prin ecranul touch sau folosind Super Knob-ul pentru a naviga între două puncte. Abilitatea de a tranziționa între o multitudine de sunete creează o nouă dimensiune de peisaje sonore gata de explorat. Cele 32 de interpretări de asemenea incluse cu noul update OS 3.5 subliniază funcția de Smart Morph, oferind utilizatorilor un punct de început ideal pentru propriile lor creații unice.

Acum și mai bun: MONTAGE Pattern Sequencer

Pattern Sequencer-ul din Yamaha MONTAGE primește îmbunătățiri majore odată cu actualizarea OS 3.5. Viteza și precizia crescută de operare este observată imediat, făcând sequencer-ul să se simtă mult mai dinamic. Acum este posibil să adaugi părți noi în timpul înregistrării sau redării iar event-urile de control pot să fie suprascrise pur și simplu înregistrând peste ele. Funcția Normalize PlayFX poate fi acum aplicată scenă cu scenă, iar operarea Pattern Chain a fost îmbunătățită cu posibilitatea de stocare a acestor Pattern Chain-uri împreună cu Interpretările pentru a comuta între pattern-uri și redare lineară directă.

Compatibilitate MONTAGE & MODX și Interpretări MOTIF XF

Cu introducerea OS 3.5 pentru Yamaha MONTAGE, abilitățile de încărcare pentru fișierele MODX User și Library (.X8U și .X8L) sunt integrate. Această schimbare amplifică în mod semnificativ compatibilitatea între sisteme, făcând posibil transferul de fișiere de la un sintetizator la altul. În plus, MODX OS 2.5 adaugă de asemenea toate cele 512 preseturi MOTIF XF care au fost incluse pentru utilizatorii MONTAGE la ultimul update, oferind interpretările legendare pentru ambele sisteme de sintetizatoare.

Fii în control cu MONTAGE și MODX

Atât Yamaha MONTAGE cât și MODX au put întotdeauna accent pe abilitățile lor de control, fiind versatile si intuitive pentru procesul creativ. Această actualizare reflectă acest accent prin introducerea unor funcții adiționale. MONTAGE OS 3.5 permite alocarea funcției tap tempo către Footswitch 2, făcând ajustări de tempo pentru efecte de delay, arpegii sau secvențiator în mod hands-free. Update-ul de OS MODX 2.5 oferă integrare de control DAW pentru Cubase, Logic, Ableton Live și Pro Tools. Funcțiile Transport, track status (select, mute, solo), efectele și instrumentele virtuale pot să fie controlate în mod convenient din unitățile analog MODX și MONTAGE. Un mod hybrid permite de asemenea editarea simultană și transport control din DAW pentru MONTAGE și MODX.

Optimizare detaliată pentru workflow

Precum v-au obișnuit cu actualizările anterioare de OS, noul update 3.5 pentru Yamaha MONTAGE și update-ul OS 2.5 pentru Yamaha MODX de asemenea includ îmbunătățiri minore și funcționalități binevenite.

  • Erase Event Job-ul “Event Type” în MONTAGE OS 3.5, de exemplu, șterge evenimente specifice precum aftertouch, pitch bend, exclusivitate sistem și multe altele din track-urile tale.
  • Pe aceeași linie, Get Phrase Job-ul poate acum să mute toate track-urile dintr-un fișier MIDI către un track pattern deodată.
  • O multitudine de îmbunătățiri de UI și workflow sunt sigure că vor ușura experiența utilizatorilor cu cele mai potente synth-uri Yamaha.

Transmisiune Directă Specială – Demonstrație Functii Live

Pentru a familiariza utilizatorii și fanii cu multitudinea de noi funcții oferite de actualizările de OS, Yamaha va susține o transmisiune directă pe data de 9 Iunie. Evenimentul va începe la ora 7 PM (CEST) și va oferi performanțe și interviuri de la Richard Devine și Matt Johnson, precum și discuții tehnice de la specialiștii de produse Yamaha. Transmisiunea o puteți accesa în link-ul următor: facebook.com/yamahasynths.

Vă recomandăm să fiți pe fază la momentul respectiv, întrucât sunt multe de învățat de la asemenea profesioniști care vă pot arăta cum să vă duceți performanța la următorul nivel.

Am menționat că actualizările sunt GRATUITE?

Actualizările de OS 3.5 pentru Yamaha MONTAGE și 2.5 pentru Yamaha MODX sunt disponibile în mod imediat și fără niciun cost la următoarele link-uri:

MONTAGE https://europe.yamaha.com/en/products/music_production/synthesizers/montage/downloads.html#product-tabs

MODX https://europe.yamaha.com/en/products/music_production/synthesizers/modx/downloads.html#product-tabs

Profil Yamaha Music Europe GmbH

Yamaha este cel mai mare producător din lume de instrumente muzicale și printre cei mai bine cotați producători de echipamente audio pentru uz casnic și profesional. Compania a fost fondată acum mai bine de 130 de ani în Japonia. Divizia europeană a Yamaha, înregistrată ca Yamaha Music Europe GmbH din anul 2009, există încă din anul 1966. Este p organizație cheie pentru distribuția din Europa a întregului repertoriu de produse ale companiei, variând de la instrumente muzicale la echipament Pro Audio până la dispozitive de home entertainment.

uk.yamaha.com

Alex Rizea

Alex este un multi-instrumentist cu peste 10 ani experienta in domeniul muzicii. Chitara si echipamentele de studio sunt pasiunea lui, despre toate fiind pregatit sa va vorbeasca pe Fly Blog.